Eilen teimme Lauantai-illan herkuksi tätä persikkapiirakkaa. Onnistui hienosti ja valmistui nopeasti! Kaneli löysi ohjeen Sydänliiton sivuilta.

Hellevin kevyempi persikkapiirakka


Kevennetty ohje:

250 g 60 % rasiamargariinia
200 g sokeria   
3 kananmunaa   
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk maitorahkaa
½ prk kermaviiliä 2 %
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
iso prk säilykepersikoita

  1. Vaahdota rasva ja sokeri.
  2. Lisää kananmunat hyvin vatkaten.
  3. Yhdistä jauhot, kauraleseet ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne taikinaan.
  4. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.
  5. Viipaloi persikat, asettele ne pohjan päälle.
  6. Sekoita loput täytteen raaka-aineet keskenään, levitä seos persikoiden päälle.
  7. Paista torttua 225-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.
Ps.Kuvia myöhemmin!